Alaska, Beren & Walvissen

Juni 2013 kreeg ik de onverwachte kans een reis naar Alaska over te nemen en daar "Coastal Brown Bears" of te wel de bruine Grizzly's te gaan fotograferen. Uiteraard met de zalm in de bek!
Samen met mijn maatje Jan Stolk heb ik, na een lange vliegreis, Anchorage, Seward en Katmai bezocht.
De eerste locatie in Katmai, Brook Falls, waar we met een watervliegtuigje invlogen, viel helaas tegen. Het was hier erg toeristisch en weinig zalm, dus ook geen beren. We bleken net tussen twee scholen zalm in te zitten!

Daarna vlogen we terug naar Achoridge waar we een huurauto oppikte en naar Seward reden. Deze stad ligt zuidelijk van Anchoradge aan de Golf van Alaska. Hier hebben we een boottocht gemaakt langs Ressurection Bay waar een gigantische gletsjer in zee uitkomt. Indrukwekkend als er ijs afbreekt en in zee stort. Tijdens de boottocht zagen we nog walvissen, zeeotters en zeehonden.


Hierna weer terug naar Anchorage, een lekkere biefstuk eten ($$$) en pitten.
De volgende dag op naar de tweede locatie, Lake Clark, per watervliegtuig. Na aankomst bij de lodge werden we meteen met een klein watervliegtuigje naar een meertje gevlogen en 10 minuten later zaten we letterlijk
midden tussen de beren. Hier was het geweldig, echt wat we verwacht hadden!