Farne Eiland
Farne Eiland
Wat meer over Peter Bader

Uiteraard welkom op mijn website!

Ik ben Peter Bader en sinds december 2018 verhuisd van Heiloo naar Twello, een dorp aan de IJssel bij Deventer.
In mijn jeugd ben ik gaan fotograferen met een Asahi Pentax Spotmatic en later nog een Pentax MX.

De fotografie richtte zich toen voornamelijk op de autosport, Formule 1, 2 en 3, Duitse tourwagenraces etc. Via via was het toen nog mogelijk een perskaart te regelen en was ik vaak op Zandvoort en andere circuits in Europa te vinden.

De middelen die toen ter beschikking stonden komen echter bij lange na niet in de buurt van de huidige apparatuur. De foto’s en dia’s van toen liggen nu te verstoffen, maar de herinneringen blijven.

Nadat we in 2005 een vakantie boekten naar Kenia/Tanzania/Zanzibar besloot ik mij in het digitale tijdperk te storten en schafte een Canon 350D aan met een 70-300 f5.6 IS.
Hiermee ontstond de interesse in de natuur- en reisfotografie. Uiteraard zijn onderwerpen in verre bestemmingen makkelijker voorhanden. In Nederland zijn het de vogels die mijn meeste aandacht krijgen.

Het fotograferen in de natuur geeft mij veel plezier en rust. Rustig wachten op een uniek moment of dier vind ik heerlijk. In combinatie met een mooie vakantie of een fotografiereis is dit een geweldige hobby. Zowel de apparatuur als het reizen heeft zich verder ontwikkeld.
Dat dit mooie en unieke momenten kan opleveren wil ik graag met u delen via deze website.

Bedankt voor uw bezoek aan mijn site en ik hoop dat u geniet van de beelden.
Wilt u een reactie achterlaten, dan kan dat in het gastenboek. Alvast dank daarvoor.

Groet,

Peter Bader